Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.date.accessioned2018-09-04T07:37:00Z
dc.date.available2018-09-04T07:37:00Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.otherhttps://www.sergas.es/Saude-publica/Documents/5528/Histamina_Atun_Rojo.pdfes
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11940/10942
dc.description.abstractA histamina é unha sustancia inflamatoria pertencente ao grupo das aminas bióxenas, e que se produce naturalmente nas persoas. É un potente vasodilatador que pode ser liberado en reacións alérxicas frente a alérxenos como o pó, polen, mofo, etc., pero, por outra parte, a histamina pode xerarse pola acción de microorganismos sobre a carne dalgúns alimentos, sobre todo nuns determinados grupos de peixe (atúns, bonitos, sardiñas, cabalas, xurelos, boqueiróns, …). Nesta guía recóllense as normas básicas para tratar os alimentos de xeito seguro.es
dc.description.abstractLa histamina es una sustancia inflamatoria perteneciente al grupo de las mainas biógenas, y que se produce naturalmente en las personas. Es un potente vasodilatador que puede ser liberado en reacciones alérgicas frente a alérgenos como el polvo, polen, moho, etc., pero, por otra parte, la histamina puede generarse por la acción de microorganismos sobre la carne de algunos alimentos, sobre todo en unos determinados grupos de pescado (atunes, bonitos, sardinas, caballas,...). En esta guía se recogen las normas básicas para tratar los alimento de forma segura.es
dc.language.isoglges
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subject.meshHistamine*
dc.subject.meshTuna*
dc.titleAtún seguro. Cómo evitar os problemas coa histaminaes
dc.typeFolletoes
dc.organizationConsellería de Sanidade::Dirección Xeral de Saúde Públicaes
dc.rights.accessRightsopenAccesses
dc.subject.decshistamina*
dc.subject.decsatunes*
dc.subject.keywordHistaminaes
dc.subject.keywordAtúnes


Ficheros en el ítem

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional