Enfermidades transmitidas por alimentos: prevención (poboación)
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Fecha de publicación
2018-08-10Título de revista
Venres epidemiolóxico: folla quincenal de información epidemiolóxica de Galicia
Tipo de contenido
Artigo
DeCS
enfermedades transmitidas por los alimentosMeSH
Foodborne DiseasesResumen
As enfermidades transmitidas por alimentos tenden a
aumentar no verán. Trátase de enfermidades debidas a
inxesta de comida que conteña algunha sustancia tóxica en si
mesma (ex. moluscos con biotoxinas), ou contaminada por
algún microorganismo patóxeno (ex. norovirus). Neste documento indícanse algunhas recomendacións para a súa prevención. Las enfermedades transmitidas por los alimentos tienden a aumentar en verano. Se trata de enfermedades debidas a la ingesta de comida que contenga alguna sustancia tóxica en si misma (por ejemplo moluscos con biotoxinas), o contaminada por algún microorganismo patógeno (ejemplo norovirus). En este documento se indican algunas recomendaciones para su prevención.
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